Škampi na Brudet – Taste of Croatia

ŠKAMPI NA BRUDET

1 kg škampa
0,20 kg luka
0,2 l maslinova ulja
1 češanj češnjaka
2 žlice peršina
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica šećera
2 žlice umaka od rajčica
0,2 l bijela vina
0,2 l vode, sol, papar

Priprema: Na maslinovu ulju do pola ispirjati na rebarca izrezani luk. Dodati umak od rajčice, isjeckani peršin, češnjak, krušne mrvice, zčèine i doliti vode.

Pokriveno kuhati neko vrijeme da luk i ostalo omekša. U tako pripremljeni i ukusan umak dodati škampe, pokriti posudu i lagano kuhati. Doliti vino.

Brudet treba biti srednje gust, crvenkaste boje. Poželjno je koristiti suho vino dalmatinskih vinogorja koje obavezno treba servirati uz jelo.

Dobar tek!

SCAMPI STEW

1 kg of shrimp
0.20 kg onions
0.2 l of olive oil
1 clove garlic
2 tablespoons parsley
1 tablespoon bread crumbs
1 tablespoon sugar
2 tablespoons tomato sauce
0.2 l white wine
0.2 l of water, salt, pepper

Preparation: in the olive oil until half ispirjati the brisket cut onions. Add tomato sauce, chopped parsley, garlic, bread crumbs, zčèine and add water.

Cook covered for some time that onions and other soft. The so prepared and tasty sauce add shrimp, cover the pan and cook gently. Pour in wine.

Broth should be medium thick, reddish color. It is preferable to use a dry wine Dalmatian vineyards that required to serve the dish.

Bon appetit!

škampi na buzaru - taste of croatia

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s