Mediteranska kuhinja – Taste of Croatia – Rižot od Liganja

RIŽOT OD LIGANJA

60 dg liganja
35 dg riže
1 dl maslinova ulja
4 režnja češnjaka
peršin
1 žlica koncentrata od rajčice
lovorov list
1 dl bijelog vina
sol i papar

Priprema: Očistiti i oprati lignje i narezati ih na kolutiće. Na maslinovu ulju popržiti sjeckani češnjak i pola količine peršina. Dodati kolutiće liganja, preliti ih vinom i pirjati.

Dodati razrijeđeni koncentrat rajčice, lovor, sol i papar. Sve zajedno pirjati dvadesetak minuta polijevajući toplom vodom. U međuvremenu u slanoj vodi na pola skuhati rižu.

Ocjediti rižu i dodati je lignjama, te sve zajedno pirjati desetak minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Kad je gotovo izvaditi lovorov list te posuti preostalom količinom sjeckanog peršina i ribanim parmezanom.

Dobar tek!

SQUID RISOTTO

60 dg squid
35 dg rice
1 dl olive oil
4 cloves garlic
parsley
1 tablespoon tomato paste
bay leaf
1 dl white wine
salt and pepper

Preparation: Clean and wash the squid and cut them into rings. In olive oil, fry the chopped garlic and half the amount of parsley. Add squid rings, pour the wine and simmer.

Add the diluted tomato paste, bay leaf, salt and pepper. All together simmer twenty minutes pouring hot water. Meanwhile in brine half cooked rice.

Drain the rice and add the squid and simmer all together ten minutes until all ingredients are tender. When done remove the bay leaf and sprinkle with the remaining amount of chopped parsley and grated parmesan cheese.

Bon appetit!

rižoto od liganja

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s