Mediteranska Kuhinja – Salata od Sipa – Taste of Croatia

SALATA OD SIPA

60 dg sipa
4 režnja češnjaka
1/2 vezice peršina
5 zrna papra
2 lovorova lista
1/2 limuna
2 žlice maslinova ulja
sol i papar

Priprema: Sipe očistiti i dobro oprati pod mlazom vode. U lonac s vodom staviti lovor i papar u zrnu. Kad voda prokuha, dodati sipe i kuhati dok ne omekšaju. (Ovisno o veličini, treba im 1 do 2 sata kuhanja).

Kad je sipa mekana, izvaditi je i narezati na kolutiće. Kolutiće sipe posložiti u zdjelu za salatu i posipati sitno isjeckanim peršinom i češnjakom.

Začiniti maslinovim uljem i limunovim sokom, posoliti i popapriti. Salatu hladiti u hladnjaku nekoliko sati i poslužiti s kriškama limuna.

Dobar tek!

CUTTLEFISH SALAD

60 dg cuttlefish
4 cloves garlic
1/2 bunch parsley
5 peppercorns
2 bay leaves
1/2 lemon
2 tablespoons olive oil
salt and pepper

Preparation: Sipe cleaned and washed thoroughly under running water. In a pot with water, put the bay leaf and peppercorns. When water boils, add the cuttlefish and cook until soft. (Depending on the size, they should be 1-2 hours of cooking).

When the cuttlefish soft, remove and slice into rings. Cuttlefish rings arranged in a salad bowl and sprinkle with finely chopped parsley and garlic.

Spice it with olive oil and lemon juice, salt and pepper. Salad chill in the refrigerator for several hours and serve with lemon slices.

Bon appetit!

salata od sipa - taste of croatia

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s