Marinirani Inćuni – Taste of Croatia

MARINIRANI INĆUNI

500 g inćuna
korica od polovice limuna
2–3 režnja češnjaka
mrkva
crveni luk
celer
peršin
papar u zrnu
maslinovo ulje
2 čaše octa
čaša bijelog vina

Priprema: Izribajte limunovu koru. Dobro operite i ocijedite peršin. Operite, očistite i sitno narežite mrkvu, crveni luk i celer. Operite inćune pod mlazom tekuće vode, odstranite glave i kosti te ih rastvorite poput knjige. Složite polovinu inćuna u posudu viših rubova i odgovarajucih dimenzija.

Na inćune stavite sjeckani limun, mrkvu, crveni luk i celer te malo posolite. Začinite s nekoliko kapi ulja pa složite drugi red inćuna koji ponovno prekrijte narezanim povrcem.

Dodajte cijele režnje češnjaka, papar u zrnu (bolje je ako je višebojni), sitno sjeckani peršin te prelijte s 2 čaše octa i jednom čašom bijelog vina. Upamtite da inćuni moraju biti preliveni tekućinom te po tome odredite količinu sastojaka koji bi trebali biti u razmjeru dva prema jedan.

Povećate li u znatnijoj mjeri količinu tekućine, onda dodajte više vina negoli octa da jelo ne postane prekiselo. Marinirajte barem tri – četiri sata na svježem mjestu (možete staviti i u hladnjak, ali nikada u zamrzivač!). Prije serviranja izvadite inćune iz posude, pažljivo ih ocijedite i složite na tanjur.

Procijedite tekućinu od mariniranja i upotrijebite gusti dio za ukras (osim bijelog luka i papra u zrnu), začinite s nekoliko kapi ulja.

Dobar tek!

MARINATED ANCHOVIES

500 g anchovy
zest of half a lemon
2-3 cloves of garlic
carrot
onions
celery
parsley
peppercorns
olive oil
2 cups vinegar
glass of white wine

Preparation: Scrub lemon rind. Wash and drain the parsley. Wash, clean and finely chop the carrot, onion and celery. Wash the anchovies under running water, remove the heads and bones, and Dissolve them like a book. Arrange half the anchovies in a bowl of higher margins and the corresponding dimensions.

Put the chopped anchovies to the lemon, carrot, onion and celery, and a little salt. Season with a few drops of oil and arrange the second row anchovy which again cover the sliced ​​vegetables.

Add the garlic cloves, peppercorns (it is better if the multicolored), finely chopped parsley and cover with 2 cups of vinegar and one cup of white wine. Remember that anchovies must be coated with liquid and in that determine the amount of ingredients that should be in the proportion of two to one.

Raising a significant measure the amount of liquid, then add more vinegar than wine to food does not become too acidic. Marinate for at least three to four hours in a cool place (you can put in the refrigerator, but never in the freezer!). Before serving, remove the anchovies from the bowl, carefully drain and arrange on a plate.

Strain the liquid from marinating and use the thick part of the decoration (except garlic and pepper), season with a few drops of oil.

Bon appetit!

marinirani inćuni - taste of croatia

Taste of Croatia

Oglasi

One thought on “Marinirani Inćuni – Taste of Croatia

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s