Miješani Crni Rižot – Mixed Black Risotto – Taste of Croatia

MIJEŠANI CRNI RIŽOT

0,2 kg sipa
0,2 kg dagnji
0,2 kg lignji
0,1 kg luka
0,15 l ulja (maslinovo i biljno)
1 žlica pirea od rajčica
0,1 l bijelo vino
sol
papar
vegeta
peršin i češnjak po želji
0,3 kg sirove riže
crnilo od sipe prema potrebi

Priprema: Na miješanom ulju (pola biljnog- pola maslinovog) zažutimo luk, a zatim dodamo nasjeckanu sipu, očišćene dagnje i narezane lignje.

To dobro pirjamo, zajedno sa začinima (peršin, papar, vegeta, češnjak i pire od rajčica). Prelijemo bijelim vinom, dodamo sirovu rižu, a potom zalijemo vodom i zacrnimo crnilom od sipe.

U rižoto dodamo školjke u “kučici” (dagnje, brbavice ili dondole) i škampe.

Uz jelo poslužimo naribani parmezan.

Dobar tek!

MIXED BLACK RISOTTO

0.2 kg cuttlefish
0.2 kg of mussels
0.2 kg squid
0.1 kg onions
0.15 liters of oil (olive and vegetable)
1 tablespoon tomato paste
0.1 l white wine
salt
pepper
vegeta
parsley and garlic to taste
0.3 kg of raw rice
squid ink as needed

Preparation: In a mixed oil (half plant and half olive) zažutimo onions, then add the chopped cuttlefish, mussels, cleaned and sliced ​​squid.

It’s a good stew, along with spices (parsley, pepper, seasoning, garlic and tomato puree). Pour in the white wine, add raw rice, then pour water and squid ink.

The risotto add shells in “cottage” (mussels, venus or dondole) and shrimp.

Serve with grated parmesan.

Bon appetit!

mješani rižoto - mixed black risotto

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s