Pašteta od Tunjevine – Tuna Pate – Taste of Croatia

PAŠTETA OD TUNJEVINE

1 limenku tunjevine u maslinovom ulju
2 tvrdo kuhana jaja
2 žlice majoneze
2 žlice senfa
1 manja žlica maslaca
1 žlica vrhnja (kiselog)
3 kisela krastavca izrezana na male kockice
šaka oraha izrezana na sitno
dvije kockice topljenog sira
sol
papar
dvije male žlicice sitno sjeckanog peršina

Priprema: iscijediti tunjevinu i istresti u posudu za miksanje, dodati izrezane krastavce, majonezu, senf, sir, maslac, sol, papar te na kraju peršin i tvrdo kuhana jaja koja izribajte na ribež.

Sve miksati mikserom dok ne dobijete grublju paštetu. Servirati na krekerima, ukrašeno maslinama ili komadicima rotkvice ili naprosto jesti namazano na svježi kruh.

Dobar tek!

TUNA PATE

1 can of tuna in olive oil
2 hard-boiled eggs
2 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons mustard
1 small spoon of butter
1 tablespoon cream (sour)
3 pickled cucumber cut into small cubes
a handful of walnuts cut into small pieces
two dice cheese
salt
pepper
two teaspoons of finely chopped parsley

Preparation: Squeeze tuna and shake in a blender, add the cut cucumbers, mayonnaise, mustard, cheese, butter, salt, pepper and parsley at the end, hard-boiled eggs that scrub the grater.

All mix with blender until coarser pate. Serve on crackers, garnished with olives or radish or simply eat spread on fresh bread.

Bon appetit!

taste of croatia - tuna pate

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s