Taste of Croatia – Fish Pate – Riblja Pašteta

RIBLJA PAŠTETA

50 dag zamrznutih ribljih filea
3 krumpira 2 konzerve tunjevine
3 – 4 žlice maslinovog ulja
žlica kapara
2 jaja
2 žlice naribanog parmezana
lovorov list
ružmarin
žličica vinskog octa

Priprema: Ribu skuhajte u vodi s malo octa zajedno sa soli, paprom, lovorom i ružmarinom i ostavite ju da se ohladi.

Skuhajte krumpire i zgnječite ih u pire zajedno s ocijeđenom ribom.

Dodajte usitnjenu tunjevinu, maslinovo ulje, nasjeckane kapare tvrdo kuhana jaja i parmezan te miješajući dolijevajte ulje da dobijete povezanu smjesu.

Utisnite ju u kalup i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

Dobar tek!

FISH PATE

50 g of frozen fish fillets
3 potatoes 2 cans of tuna
3-4 tablespoons olive oil
tablespoon capers
2 eggs
2 tablespoons grated Parmesan cheese
bay leaf
rosemary
teaspoon vinegar

Preparation: Cook the fish in water with a little vinegar with salt, pepper, bay leaf and rosemary and let it cool.

Boil the potatoes and mash them into a puree with damp fish.

Add the sliced ​​tuna, olive oil, chopped hard-boiled eggs, capers and Parmesan and stir pour oil to get the mixture.

Push it into the mold and leave for a few hours in the refrigerator.

Bon appetit!

riblja pašteta - taste of croatia - fish pate

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s