Taste of Croatia – Lonac s Morske Obale – Pot with Seashore

LONAC S MORSKE OBALE

1 kg čistog mesa morske ribe
80 dag očišćenog ugora
8 večih račića kozica
4 očišcene lignje
1 kg dagnji
1 glavica luka
25 dag ukuhane rajčice
2 žlice pekmeza od rajcice
3 dl bijelog vina
1/2 dl vinjaka
5 žlica maslinovog ulja
sol
papar
crvena paprika

Priprema: Rakove operite pod mlazom vode. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. U vatrostalnu posudu složite red rakova, posipajte paprom, usitnjenim češnjakom i posolite.

Po rakovima složite sloj krumpira i tako redom da potrošite sve namirnice.

Prelijte mješavinom ulja, octa i malo vode. Pecite u zagrijanoj pečnici 45 minuta.

Svatko tko se razumije u prehranu, zaključiti će da je ovaj obrok zdrava prehrana, a to je i cilj svakog jela u ovom blogu!

Dobar tek!

POT WITH SEASHORE

1 kg of pure meat of marine fish
80 grams of processed eel
8 major shrimp
4 cleaned squid
1 kg of mussels
1 onion
25 g of preserved tomatoes
2 tablespoons tomato jam
3 dl white wine
1/2 dl brandy
5 tablespoons olive oil
salt
pepper
cayenne pepper

Preparation: Tropic Wash under running water. Peel the potatoes and cut them into thin slices. In a baking dish arrange red crabs, sprinkle with pepper, chopped garlic and salt.

By crab arrange layer of potatoes, and so on to spend all foods.

Pour the mixture of oil, vinegar and a little water. Bake in preheated oven for 45 minutes.

Bon appetit!

škampi, lignje, rakovice

Taste of Croatia

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s