Taste of Croatia – Oslić s Krumpirom – Hake with Potatoes

OSLIĆ S KRUMPIROM

50 dag fileta oslića
1.5 kg krumpira
2 žlice maslinovog ulja
glavica češnjaka
2-3 žlice nasjeckanog peršina
vegeta
sol
papar

Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kolutove. češnjak očistite i nasjeckajte. Dno lonca premažite uljem pa slažite red krumpira, red oslića. Na vrhu neka bude krumpir. Svaki red obilno pospite češnjakom, peršinom i začinite po ukusu solju, vegetom i paprom. Dolijte tek toliko vode da krumpir bude pokriven. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Ovo mediteransko jelo je veoma ukusno i bogato omeg-3 i omega-6 masnim kiselinama,
zdravi proteini  iz mora  u kombinaciji s krumpirima zadovoljiti će ukus većine ljubitelja mediteranske kuhinje!

Dobar tek!

HAKE WITH POTATOES

50 g fillets of hake
1.5 kg of potatoes
2 tablespoons olive oil
head of garlic
2-3 tablespoons chopped parsley
vegeta.
salt
pepper

Preparation: Peel the potatoes and cut into thin slices. Clean and chop the garlic. The bottom of the pot brush with oil and stack red potatoes, red hake. At the top is a potato. Each row liberally sprinkle with garlic, parsley and season to taste with salt, seasoning and pepper. Pour just enough water to potatoes to be covered. Cook until potatoes are tender. This Mediterranean dish is very tasty and rich in omega-3 and omega-6 fatty acids, proteins combined with potatoes will satisfy most lovers of Mediterranean cuisine!

Bon appetit!

oslići s krumpirom

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s